artistiek cv

Geboren
Badhoevedorp
augustus 1939

Akte handenarbeid

Les gegeven
lagere school de Horizon Amstelveen

Gevolgde cursussen

Wandkleden maken
Maud Muller Masser
Wassenaar

Beeldhouwen
Henny Heijnen
Amstelhoek

Poppen maken
Uithoorn

Mijn werk

In 1996 kwam ik in aanraking met steen en ik was er meteen verliefd op. Ik ben beeldhouwster, hoewel dat woord voor mij niet helemaal opgaat. Ik hak namelijk niet zoals beeldhouwers doen, maar ik werk met vijlen.

Ik zoek mijn stenen met zorg uit. Belangrijk voor mij is de vorm van de steen. Een recht gezaagd stuk steen koop ik niet, daar heb ik niets mee en kan ik dus ook niets mee beginnen. Ook heel belangrijk is de kleur van de steen die na bewerking tevoorschijn zal komen. Dit kan ik al een beetje zien door de steen vooraf nat te maken.

Het wonderlijke van steen is dat het na bewerkt te zijn vaak ondefinieerbare tinten prijsgeeft. Bijvoorbeeld lichtbruin, maar ook blauwgroene en oranjerode kleuren, die door de later opgebrachte waslaag extra geaccentueerd worden.

Mijn voorkeur gaat uit naar speksteen/steatiet, dat is een zachte soort en goed met vijlen te bewerken. Maar ik werk ook als de steenvorm en kleur mij aanstaat met opaal en serpentijn, deze soort is iets harder.

De beelden kunnen ook buiten, maar vorst vinden ze minder leuk. Daarom tijdens de vorst de beelden naar binnen halen of goed afdekken met noppenfolie.

De beelden die ik nu maak zijn ongeveer 40 tot 80 cm. hoog. Sommige figuratief, abstract en soms een combinatie van deze twee. De prijzen varieren van €225 tot €850 (incl. BTW).